Mål med oppdrettet

 

Hovedmålet med oppdrettet er å opprettholde flat-en som en flerbrukshund. Det er rasens egenskaper som jakthund som gjør den til en utmerket familiehund for aktive familier og enkeltpersoner, og til en super brukshund innen de fleste områder. Foruten jakt, som er det rasen opprinnelig er avlet til, passer den utmerket som blant annet redningshund og narkotikahund, til blodspor, lydighets- og brukstrening, til å bære kløv og trekke på ski, og ikke minst er den en super turkamerat.

 

For å prøve å oppnå dette målet anser jeg det som viktig at foreldredyrene er fysisk friske, mentalt stabile og at de har gode bruksegenskaper. Målet er å oppdrette en flat som er bedre enn sine foreldre og slik fremme rasens utvikling.

 

Valpenes oppvekst

 

Jeg prøver å gi valpene en best mulig start på livet. De vokser opp inne i huset sammen med oss, får møte trygge voksne hunder av ulike raser, får hilse på mange mennesker, både voksne og barn, og oppleve mange ulike miljøer. Dette inkluderer både turer til veterinær, bilturer, besøk hos andre, ulike dufter, lyder og underlag. De vil også få prøve å ha på seg halsbånd og leiebånd, og de vil bli håndtert mye av ulike personer. Om været tillater det, vil de også få være mye ute. Valpene vil også få prøve seg på å apportere ulike viltslag.