Foto: Kirsti Ekstrøm Foto: Kirsti Ekstrøm

Jeg heter Aud Grete Hanson og kommer fra Aukra i Møre og Romsdal. Det er en liten kommune utenfor Molde, og der var det flott å vokse opp. Huset vårt ligger rett ved sjøen, og båtliv og dyr har vært en stor del av livet mitt. Vi har alltid hatt mange dyr, og den første flatten kom i hus sommeren 1984. Bess var en flott hund og utrolig snill. Hun var etter Fjell-Bjørn's Ari-Ticko og Dreaming Girl. Bess ble en ganske gammel frøken og døde i november 1996. Etter å ha vokst opp med henne, var det ingen tvil om at det måtte bli en flat da jeg skulle kjøpe min egen hund. Ingen andre raser var aktuelle for meg.

Jeg flyttet til Oslo i 1992 for å begynne på videre utdannelse. Der stortrivdes jeg, først på Sinsen og senere på Grünerløkka. Fra 1993-1996 gikk jeg på førskolelærerhøyskolen og jobbet etterpå som førskolelærer på Grünerløkka i to år. Da fant jeg ut at jeg ville gjøre noe annet, og jeg begynte å studere engelsk på Universitetet i Oslo. Etter ett år der flyttet jeg til Guildford i England hvor jeg studerte ved University of Surrey i to år og tok en mastergrad i oversettelse. Jeg kom tilbake til Oslo i 2001 og begynte å jobbe som oversetter og tekster. Sommeren 2003 var tiden moden for å flytte ut av byen og skaffe seg hund, og jeg havnet på Rasta i Lørenskog. Der bodde vi i en rekkehusleilighet med egen inngjerdet hage. I tillegg var Østmarka i umiddelbar nærhet, og der tilbrakte vi etterhvert mange timer.

 

Sommeren 2011 valgte vi å flytte fra Lørenskog for å få bedre plass. Vi endte opp i Skogbygda i Nes kommune i Akershus. Der har vi kjøpt oss en liten enebolig med stor inngjerdet tomt omgitt av skog og kornåkre. Her kommer vi til å stortrives!


Jeg jobber i dag som freelanceoversetter/-tekster og trives med det. Det er fint å kunne disponere dagene som en selv vil, spesielt med tanke på hundene.

 

Kontaktinformasjon:

 

Aud Grete Hanson

mobil: + 47 99034756

e-post: audgretehanson(at)gmail.com

Foto: Hanne Moen
Foto: Ann Cathrin Solbakken