Foto: Bård Erik Flatin Foto: Bård Erik Flatin

Nemi - Lauprak's Ærgjerrige Nemi

Født: 18.06.03
Død: 31.07.15
Reg.nr.: 13296/03 
HD: A 
Øyne: Katarakt

Premiering:
NRH: B-godkjent redningshund sommer
Jakt: 2. BK
LP: 1. premie LPII
Bruks: Godkjent D-spor
Utstilling: HP
Bestått funksjonsanalyseLitt om Nemi:

Nemi er født på kennel Lauperak på Hønefoss, og gleden var stor den dagen jeg kunne reise og hente henne hjem. Et nydeligere nurk skal man lete lenge etter, og man kan trygt si at hun satte hele verden på hodet. Sjarmerte alle (hvem gjør vel ikke det når man er valp..?) og bet på alle. En del klær gikk unna de første månedene, men det har det heldigvis blitt en slutt på nå :-)

Nå er Nemi blitt 9 år og verden er fremdeles snudd på hodet. For er det én ting denne frøkna kan, så er det akkurat å gjøre det. Hun har masse energi og arbeidslyst, og hun elsker alle mennesker og tror at alle elsker henne. Det samme kan sies om andre hunder!

Det var meningen at Nemi skulle bli redningshund. Vi startet treningen i NRH i februar -04, og dette var noe vi begge to syns var gøy. Målet var at hun skulle godkjennes i 2008, men en ryggskade hos meg etter en bilulykke ved påsketider samme år, satte en stopper for det. I tillegg til dette har vi også prøvd oss i lydighet. Vi debuterte i lydighetsringen i februar 2005 med en 1. premie og opprykk til LP2. Det er jeg svært godt fornøyd med. Debuten i LP2 kom nøyaktig ett år etter med en ny 1. premie og opprykk til LP3. Jaktdebuten gjorde vi unna sommeren 2006 med en 3. premie i BK som resultat. Vi prøvde oss igjen på en jaktprøve høsten 2008 med en 2. BK som resultat. Etter en del fundering kom jeg frem til at Nemi gikk av med førtidspensjon når det gjaldt konkurranser, og tiden bruker vi nå på trening og turer i skog og mark. Å løpe rundt i skogen og hente en dummy i ny og ne tror jeg faktisk er noe av det morsomste Nemi vet, og jeg føler meg trygg på at hun liker sin tilværelse som pensjonist. :-)

Stamtavle:

Foreldre

Besteforeldre

Oldeforeldre

N S UCH

Caci's Take That

FIN UCH

Klokkeråsen's Asarija

N UCH Cariena's Fifteen-Nine

N UCH NV-90

Klokkeråsen's Gardenia

INT NORD DK UCH NORDV-96

Almanza Heaven Or Hell

INT NORD UCH

SV-90-91-93 NV-91

Almanza Larry O'Grady

N UCH Almanza Now Or Never

Lauprak's Kina Lissy

N UCH Caymosa's Sander

N UCH Jet Of Kissimee

Khazans Penny After Beaver

Lauprak's Geisha Girl

N UCH

Cariena's Nineteen-Twelve

N UCH Lauprak's Dinny

Foto: Mette Rogn