Endelig en oppdatering

Det har gått en stund uten oppdateringer her. Programmet har rett og slett ikke vært helt enig med meg om når jeg skulle oppdatere, men nå virker det som om det problemet er løst.

 

Det har skjedd en god del her siden forrige oppdatering. Her kommer noen småbiter.

 

Alle først har valpene fylt både sju og åtte måneder, og nå er det ikke lenge igjen før de fyller ni måneder og går opp i juniorenes rekker. Tiden flyr!

 

I januar hadde vi Aron (Non Blondes Crucify) på besøk her i et par dager. Matfar skulle reise bort og kjørte forbi her, så da passet det fint at han kunne være her. Det var litt skummelt å komme hit mens tre hunder sto og bjeffet på ham, men etterhvert tinte han opp og ble ganske husvarm. Det er ingen tvil om at Anne Cath har satt spor etter seg hos valpene da de var her. Aron husket henne helt tydelig, og var så forsiktig med henne, men veldig nysgjerrig. Tror han syns det var ganske stas å løpe rundt på de snødekte jordene her også med Ace. De koste seg sammen, og det var en sliten Aron matfar hentet fredag ettermiddag. :-)

 

Lily er også her i ny og ne. Det har vært noen valpeshow i det siste, så da har hun vært her noen dager. Det blir nytt valpeshow til helga, men denne gangen kom hun litt tidligere enn normalt. I går fikk nemlig Lily en liten lillebror (av den tobeinte typen), så da blir hun her litt lenger slik at Rasmus og Mette skal få kommet seg hjem fra sykehuset og kanskje hvile litt før turboen er tilbake. ;-)

 

Tibia (Non Blondes China) har vi også vært så heldig å få se noen ganger etter jul. Vi har vært på valpeshow sammen, og i tillegg hadde vi en trening før valpeshowet. Hun har virkelig forandret seg siden sist jeg så henne. Nå var det kommet mye mer kropp enn det var før jul, så endringene skjer fort i disse dager.

 

I jula var vi på Aukra hos mine foreldre, og der møtte vi Sima (Non Blondes Girl) flere ganger. Hun og Lily er veldig like hverandre, men så langt så virker kullet typelike ut fra de jeg har sett nå i senere tid. Sima er en aktiv jente, og familien koser seg med henne. Hun syns også det var veldig stas å være med på tur med Nemi, Lotta og Ace, men satte ikke akkurat pris på at Ace syns det var veldig moro å "mose" henne i bakken. Men hun tinte opp etterhvert og ga svar på tiltale. I tillegg viste hun at hun har arvet sin mors begeistring for vann. Vann er kult! I tillegg hilse hun også på Anne Cath, og de fant tonen på bare et øyeblikk. :-)

 

Dagene går fort nå frem mot våren, og Lotta er allerede påmeldt de første jaktprøvene. Vi reiser til Rogaland 24. og 25 mars for å prøve oss der. Da er det lenge siden Lotta har satt sine bein på barmark, så hun blir kanskje litt vill og gal av det, men den som intet våger, intet vinner.

 

Jeg har også begynt jakttreningen med Ace. Vi fokuserer først og fremst på fot, sitt og bli, men har også begynt med fremadsendinger mot matskål og sitt på fløyte. Både Lotta og Ace er påmeldt jaktkurs i vår, men vi vet ikke enda om vi kommer med. Jeg håper det, for det er så mye lettere å motivere seg til trening når man har noe man trener mot. :-)

 

Til slutt har jeg fått satt opp ny dato for neste valpetreff. Det blir lørdag 9. juni hjemme her i Nordbygrenda, og jeg håper selvfølgelig at så mange som mulig kan komme. Vi er så heldige at Heidi Kvan kommer hit og vil lære oss litt om jakttrening. Heidi er en dyktig instruktør og driver eget hundesenter. I tillegg konkurrerer både hun og mannen på høyt nivå, både nasjonalt og internasjonalt, med sine flat coated retrievere. Dere kan lese mer om Heidi her og her. De små jordskjelvene fyller ett år 7. juni, så det blir med andre ord et skikkelig kalastreff. Mer informasjon blir sendt ut til dere om kort tid!

 

Julie og Korak: En musikalsk duo.

Aron og Ace
Aron
Aron
Tina og Tibia på valpeshow i Tønsberg. Foto: Steinar Sværen
Sima
Ace og Sima på tur :-)
Nemi
Lotta
Trekløveret
Ace
Anne Cath

Kommenter gjerne nyheten:

Nyhetsarkiv