Dag 36 og 37

I går begynte jeg å blåse i fløyta to ganger når jeg gir valpene mat. Det tok ikke lang tid før de skjønte at fløytesignalet betyr mat. De hørte nemlig fløyte fra en video jeg så i går kveld, og da ble det virkelig liv og røre i valpekassa. Bruken av fløyta ved måltidene vil gjøre at de forbinder fløyte og mat. Dette kan være veldig fint å videreføre til innkallingstrening. Ettersom valpene vil være vant med at fløyta betyr mat, vil de mest sannsynlig komme "hjem" når man blåser i fløyta for å få mat eller en godbit. Dette må selvfølgelig vedlikeholdes og trenes mer på når valpene kommer hjem til dere, men det er iallfall en god begynnelse.

 

Ellers var ikke vært det aller beste i går, og vinden var skikkelig kald. Derfor ble det litt ut og inn på valpene i går. Jeg vil ikke ha de ute når det er så kaldt ettersom de ikke er så gamle ennå. Jeg har satt ut en seng og et bur som de kan legge seg i, men de foretrekker å legge seg rett på plena. I dag har det derimot vært veldig fint vær, så de har vært ute hele dagen.

 

I ettermiddag kom Heidi fra Meneo hundesenter og testet valpene. Det var interessant å se på. Vi brukte kjelleren til testen ettersom valpene ikke har vært der før. Vi så på hvordan de undersøkte rommet og figurantinteressen. Resultatene var litt ulike, men jeg syns de fleste taklet det veldig bra. Noen var litt trøtte, så resultatene stemmer kanskje ikke helt med hvordan de ville reagert om de var lys våkne. Men når man skal teste elleve valper, sovner noen mens de venter på tur. Batteriet deres varer ikke veldig lenge ennå før det trenger lading. Framover skal jeg la valpene oppleve flere ulike situasjoner og se hvordan de takler det da. Da kommer jeg til å passe på at de valpene som var søvnige nå, ikke er det da. :-)

Kommenter gjerne nyheten:

  • Lene • 14. juli 2011 kl. 22.45.22
    Hei fra Wien:-) Ville bare kommentere det med fløyte. Vi brukte det på vår forrige hund, og syntes det var utrolig praktisk og kjekt, og hjalp veldig på innkallings opplæringen. Det er noe med Flætter og mat!!:-)

Nyhetsarkiv