Dag 35

I dag har det vært ny runde med markkur og kloklipping på valpene. Jeg benyttet sjansen til å klippe klør da de var ute, og i dag gjorde jeg det da de fleste var våkne. Noen av dem syns det var skikkelig teit, mens andre satt helt stille til jeg var ferdig. Det er greit å trene dem til å ligge stille når man klipper klør, for det er så fint å kunne gjøre det selv og ikke måtte gå til veterinær for å få det gjort. Derfor øver vi på det allerede. De ligger/sitter i fanget mitt mens jeg klipper. Om noen protesterer, bruker vi bare litt lenger tid. De får ikke uttelling for å protestere med å slippe unna, men derimot går det fortere når man lar være å protestere. Slipper de unna, vil de fort skjønne at det lønner seg å protestere, og det vil vi jo ikke. Jeg har gjort det på samme måten med Lotta også, og hun er veldig grei å klippe klør på. Hun bare legger seg i fanget mitt og blir liggende der til vi er ferdige. Kjempepraktisk. :-)

 

Mens jeg klippet klør, koste Lotta seg med valpene. Nå har hun begynte å leke litt med dem etter at serveringen er over. De får fremdeles mye melk av henne, og hun har full produksjon i alle ti pattene ennå. Men så får hun mye mat også selv om man ikke kan se det på henne. Hun er raskt ute med å gi beskjed om når hun er sulten. Da går hun ut på kjøkkenet og sturer foran matskåla si. :-)

Kommenter gjerne nyheten:

Nyhetsarkiv