Valpene er én uke

I dag er det én uke siden valpene kom til verden. De har utviklet seg veldig mye på den tiden og har økt betraktelig i vekt. Den største har lagt på seg 360 gram og den minste har lagt på seg 180 gram. Ettersom de er blitt litt ulike i størrelsen nå etter å ha vært veldig jevne ved fødselen, legger jeg de minste til alene et par ganger om dagen. De største brøyter seg alltid frem til de beste pattene, så for at de minste også skal ha muligheten til å få masse melk, har jeg valgt å gjøre det slik. Det begynner å bli ganske trangt om plassen der nå, så jeg ser at de ligger bedre om de får ligge der i puljer av og til.

 

I dag så jeg også førstemann som var oppe på fire bein. Det var moro å se. Selvfølgelig langt fra stødig, og det varte heller ikke så mange skrittene, men magen var ikke i bakken under de første spede forsøkene på å gå ordentlig. I dagene som kommer vil det skje en ganske rivende utvikling når det gjelder evnen til å reise seg opp på beina, så det gleder jeg meg til å følge med på. Nå er det heller ikke lenge til øynene åpner seg, og jeg ser litt ekstra etter om det er noen som snart begynner å få små åpninger.

 

Det blir både bilder og video i dag ettersom jeg ikke fikk skrevet noe i går. Den siste videoen viser "hylekoret" som setter i gang når melkebaren bare går rundt og snuser, og ikke legger seg ned for å forsyne dem. Det er ganske høylydte protester som kommer da. :-)

Minstemann sover
Minstemann

Kommenter gjerne nyheten:

  • Aud Grete • 15. juni 2011 kl. 12.07.07
    Disse valpene er så søte at de kan nok få de fleste til å overse maten sin. ;-)
  • Anette • 15. juni 2011 kl. 11.06.45
    Haha. Pøbel løp nå rett fra matskåla si og rett bort til PC-en med hodet på skakke for å høre på valpelyder. Og Pøbel pleier absolutt aldri å gå fra maten sin før han er ferdig, tenk!

    Så søte de er, begynner snart å ta skikkelig form nå! :)

Nyhetsarkiv